Crnadak diplomatski pasoš BiH uručio reprezentativki Srbije

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak uručio je danas, 12. februara 2018. godine, u prostorijama Generalnog konzulata BiH u Istanbulu diplomatski pasoš Tijani Bošković.

Crnadak diplomatski pasoš BiH uručio reprezentativki Srbije

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak uručio je danas, 12. februara 2018. godine, u prostorijama Generalnog konzulata BiH u Istanbulu diplomatski pasoš Tijani Bošković, najboljoj odbojkašici Evrope za 2017. godinu, saopšteno je iz kabineta ministra Crnatka. 

”Tijana Bošković je jedan od najboljih evropskih i svjetskih sportista porijeklom iz BiH, a diplomatski pasoš joj je uručen u okviru humanitarno-sportske akcije, u okviru koje su diplomatske pasoše dobili i doktorica Snežana Gajić, humanitarna aktivistkinja Sara Petković i fudbaler Miralem Pjanić. Tijana je rođena u Bileći 1997. godine i trenutno nastupa u za odbojkaški klub Ezačibaši iz Istanbula. Na poziv Tijane Bošković ministar Crnadak i delegacija Ministarstva inostranih poslova BiH prisustvovali su sinoć utakmici Ezacibaši-Fenerbahce”, istakli su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Inače, Tijana Bošković nastupa za odbojkašku reprezentaciju Srbije, sa kojom je osvojila nekolicinu trofeja, među kojima srebrenu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. i titulu prvaka Evrope prošle godine.

- Sutra u Kuvajtu -

Crnadak će sutra, 13. februara 2018. godine, u Kuvajtu na poziv zamjenika premijera i ministra inostranih poslova Države Kuvajt Sheikh Sabah Khalid Al-Hamad Al-Sabah, učestvovati na Ministarskom sastanku Globalne koalicije za borbu protiv ISIL-a.Povezane vijesti