Film ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” dobitnik Zlatnog globusa(VIDEO)

Brojne glumice, među kojima su se našle Meryl Streep, Angelina Jolie, Emma Stone, Emma Watson i Sharon Stone, na dodjelu su došle obučene u crno kako bi skrenule pažnju na problem seksulanog zlostavljanja u svijetu filma

Film ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” dobitnik Zlatnog globusa(VIDEO)

Zlatni globusi po 75. put dodijeljeni su u Los Angelesu, a u kategoriji najbolji film-drama pobijedio je ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“. Najboljom glavnom glumicom proglašena je Frances MacDormand koja je glumila u spomenutom filmu.

Zlatni globus (Golden Globe) je, odmah nakon Oscara, druga najznačajnija nagrada koja se dodjeljuje u svijetu sedme umjetnosti.

Dodjelu je vodio poznati američki komičar Seth Meyers.

Brojne glumice, među kojima su se našle Meryl Streep, Angelina Jolie, Emma Stone, Emma Watson i Sharon Stone, na dodjelu su došle obučene u crno kako bi skrenule pažnju na problem seksualnog zlostavljanja u svijetu filma.

Nagradu za najboljeg dramskog glumca dobio je Gary Oldman za ulogu u filmu ”Darkest Hour“, dok je u kategoriji muzjikl/komedija najboljim glumcem proglašen James Franco.

Saoirse Ronan je najbolja glumica u kategoriji mjuzikl/komedija.

Guillermu del Toru film ”The Shape of Water“ je donio nagradu za najboljeg režisera, a najboljom mini serijom ili TV filmom proglašen je ”Little Big Lies”. Povezane vijesti