Преглед на чуждестранния печат

Кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани по страниците на чуждестранните медии...

Преглед на чуждестранния печат

Информационна агенция „Ройтерс” в новината със заглавие: „Ердоган: Инфлацията няма да падне с високите лихвени проценти” съобщава, че президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е заявил, че в страната с високи лихвени проценти е невъзможно понижението на инфлацията. Ердоган е отбелязал: „За пореден път повтарям, че съм против високите лихвени проценти и ще продължа да повтарям. Тъй като в страната с високи лихвени проценти е невъзможно понижението на инфлацията. Запомнете това”.

Руската информационна агенция „Спутник” в новината със заглавие „Чавушоглу: В случай на заплаха ще влезем в Африн” предава, че външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу е коментирал вероятността от операция на Турция в сирийския град Африн намиращ се под окупацията на сирийското крило на терористичната организация ПКК-ПЙД/ЙПГ. Чавушоглу е казал, че от областта постоянно се отправят заплахи към Турция и че след технически планировки е възможно да бъде проведена ненадейна операция.

Иранската държавна телевизия ИРИБ в новината със заглавие „Рахимпур: Намираме за положително зачестяването на срещите между Ердоган и Рухани” предава, че заместник външният министър на Иран отговарящ по въпросите на Азиатско-Тихоокенаския регион Ибрахим Рахимпур е заявил, че през последния период са зачестили срещите между иранския президент Хасан Рухани и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и че според тях това е положително събитие. Относно участието на Рухани в срещата на върха в Истанбул, Рахимпур е казал: „Ердоган е председател на Организацията за ислямско сътрудничество и напълно естествено е да свиква Организацията на извънредно заседание”.Още новини по темата