Преглед на чуждестранния печат

Кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани по страниците на чуждестранните медии...

Преглед на чуждестранния печат

Руската информационна агенция „Спутник” в новината със заглавие „Турски поток” ще има големи придобивки за Турция” съобщава, че проектът за газопровода „Турски поток” е от голямо значение поради факта, че ще повиши енергийната сигурност на Турция. След влизането в експлоатация на проекта, европейските страни и главно Гърция ще положат усилия да установят близко сътрудничество с Турция по въпроса с енергетиката, тъй като в близко бъдеще Гърция може да бъде снабдяване с природен газ през Турция. Специалистите са на мнение, че проекта дори е възможно да послужи като средство за обезпечаването на стабилността в отношенията между Турция и Европа.

Телевизионният канал CNN в новината със заглавие „Един от от най-прекрасните водолазни центрове е в Ескишехир” предава, че водолазният център образувал се в точката от където извира река Сакария в община Чифтелер на окръг Ескишехир е един от редките центрове в света. Във водолазния център Сакариябашъ се практикуват редица водни спортове. Областта е притегалетелен център и за чуждестранните туристи.

Иранската информационна агенция „Fars” в новината със заглавие „Ризеспор и Персеполис станаха побратимени отбори” отбелязва, че турският футболен отбор Ризеспор и персийския Персеполис са подписали договор за побратимяване. Между двата футболни отбора по-рано бе възникнало неразбирателство във връзка с иранския футболист Мехди Тареми. След преговорите между ръководните лица на двата футболни клуба бе взето решение за побратимяването на двата отбора.

Информационният портал Turkish American News в новината със заглавие „Жан-Клод Ван Дам пристигна в Турция” пише, че прочутата холивудска звезда Жан-Клод Ван Дам е пристигнал в Измит за подписването на договор за партньорство във връзка с фитнес центъра, който ще открие в Измит. На пресконференция до строежа на резиденцията, към която ще бъде открит фитнес центъра Ван Дам е заявил: „Много харесах Измит. Не знаех, че в близост до Истанбул има толкова хубаво място. Много съм щастлив за това, че съм в Турция. Обожавам спорта. Винаги съм искал да притежавам верига от фитнес центрове в света. това е проект с глобално измерение. Първият образец ще бъде в Измит”. Ван Дам е казал, че планира да открие фитнес центрове в Истанбул, Измир и Анкара.Още новини по темата