Преглед на турския печат...

Обзор на новините по страниците на турските местници...

Преглед на турския печат...

Прегледа на днешния турски печат започваме с новина на вестник Ватан озаглавена "Ердоган:Турция продължава да е в услуга на мира и стабилитета в света". В новината пише че в интервю за френския вестник Льо Фигаро, в рамките на церемониите по повод 100та годишнна от края на Първата световна война, президентът Ердоган е подчертал че Турция е в услуга на мира в света и че светът не трябва да забравя поуките от Първата и Втората световни войни. 

В новината озаглавена "Броят на пътниците на истанбулските летища нарасна на 6 и половина" вестник Сабах пише че броят на пътниците пристигнали на летищата в Истанбул през десетте месеца на 2018 година е нараснал с 6 и половина милиона души.

Вестник Хабер Тюйрк съобщава в новината озаглавена "152 круизъра пристигнаха в Кушадасъ" че през настоящата година в Кушадасъ са пристигнали 152 круизъра с които курортния център са посетили 122 хиляди 321 чуждестранни туриста. Вестникът сочи че тези туристи са посетили също така и античния град Ефес и църквата Дева Мария.

В новината озаглавена "Маслините от Африн ще се изнасят за света" вестник Йени Шафак отбелязва че мирът наложен в областта Африн в Сирия е започнал да намира отражение и в икономиката и с посредничеството на Турските земеделски кооперативи прочутите маслини и зехтин на Африн ще се изнасят за света. 

В новината под заглавието "Великата Троя" вестник Стар съобщава че операта Троя на Държавната опера и балет е била изнесена на сцената в столицата Анкара и че сега се планира да бъде изнесена на сцените в столицата на Германия Берлин и в столицата на Русия Москва. 

 

 


Етикети: преса

Още новини по темата