САЩ са отказали виза на началника на сръбския генерален щаб...

Американското посолство не е направило изявление във връзка с отказа...

САЩ са отказали виза на началника на сръбския генерален щаб...

САЩ са отказали да издадат входна виза на началника на генералния щаб на Сърбия Любица Дикович.

Посолството на САЩ в Белград е отказало издаването на виза за Дикович, която е планирал да присъства на организирания през октомври 2017 година в САЩ симпозиум на началниците на генералните щабове за Борба с радикалните организации.

Посолството не е направило изявление във връзка с отказа а министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин подчерта че не е можал да разбере причините за отказа. Той подчерта че подобни решения се отразяват негативно на двустранните военни връзки и не допринасят за двустранното сътрудничество.

Сръбското министерство на отбраната заяви че очакват от САЩ официално изявление във връзка с отказа като припочни че Дикович по-рано е получавал многократно визи за САЩ.

Дикович е бил на служба в сръбската армия по време на събитията в Косово от 1998-99 година и е обвиняван от някои неправителствени олрганизации в това че е извършил военни престъпления.

Дикович от своя страна подчертава че нит един сръбски командир участвал във войната в Косово не е извършвал военни престъпления и не е давал заповед за извършването на подобни престъпления.


Етикети: Сърбия , САЩ

Още новини по темата