Путин коментира връзките на САЩ с опита за преврат

Путин каза: „Ако в действителност главатаря на ФЕТО Гюлен е участвал в опита за преврат, но аз нямам идея по въпроса то тогава е невъзможно американското разузнаване да не наясно със случилото се“...

Путин коментира връзките на САЩ с опита за преврат

                Руският президент Владимир Путин в документалния филм на Оливър Стоун, излъчен по телевизия Showtime коментира опита за преврат осъществен от терористичната организация ФЕТО на 15ти юли в Турция.

                Путин на въпрос на Стоун относно твърденията за връзките на ЦРУ с опита за преврат отбеляза, че президента на Реджеп Тайип Ердоган не е споделял с него дали САЩ имат връзки или не с опита за преврат.

                Путин каза: „Ако в действителност главатаря на ФЕТО Гюлен е участвал в опита за преврат, но аз нямам идея по въпроса то тогава е невъзможно американското разузнаване да не наясно със случилото се“.

                Относно военната база Инджирлик в град Адана, Путин посочи: „Военнослужетите на САЩ са във военновъздушната база Инджирлик  и там са били и част от военнослужещите участвали активно в опита за преврат“.Още новини по темата