Лавров отправи призив към САЩ

Руският външен министър Сергей Лавров отправи призив към САЩ да избягват едностранни действия, които не са одобрени от Сирия...

Лавров отправи призив към САЩ

         Руският външен министър Сергей Лавров отправи призив към САЩ да избягват едностранни действия, които не са одобрени от Сирия.

         Лавров направи изявление относно самолета на сирийската армия, който бе свален от международната коалиция начело със САЩ в град Рака.

         Лавров на пресконференция в Пекин, където е за среща с външните министри на страните от БРИКС заяви: „Ако трябва да говорим за случилото се в Сирия трябва да се проявява уважение към независимостта и териториалната цялост на тази страна. Всяко едно действие във връзка със Сирия трябва да бъде одобрено от администрацията на Дамаск”.

         Лавров акцентира: „Русия, Иран и Турция в своите предложения и инициативи отправяни в рамките на процеса от Астана се договориха с правителството на Сирия. Всички страни трябва да действат по този начин. Зоните за сигурност в Сирия са една са един от вариантите на действие за да може да бъде постигнат напредък. Отправяме призив съм САЩ и всички страни в Сирия да съгласуват действията си с Дамаск”.Още новини по темата