Париж забранява влизането на автомобили с бензин...

Кметството на столицата на Франция Париж планира да забрани от 2030 година влизането на автомобили с бензинови двигатели в централните райони на столицата....

Париж забранява влизането на автомобили с бензин...

Кметството на столицата на Франция Париж планира да забрани от 2030 година влизането на автомобили с бензинови двигатели в централните райони на столицата.

В изявлението си за радио Франсинфо, директорът за транспорта и пътищата на кметствмото на Париж Кристоф Найдовски отбеляза че към ограниченията наложени с цел предотвратяванета на замърсяването на въздуха в Париж, планират да добавят нови ограничения.

Той подчерта че влизането на автомобили с дизелови двигатели в централните райони ще се забрани от 2025 година а от 2030 година планират да забранят влизането и на автомобили с бензинови двигатели.

Найдовски подчерта че тези стъпки са част от дългосрочен план за намаляване на отделянето на газовете с парлников ефект.

Подчертава се че в Париж транспортът се осигурява посредством метро и хибридни автобуси и че 60 процента от жителите на града не притежават автомобили.


Етикети: Париж

Още новини по темата