Терористите в Белгия ще могат да бъдат съдени...

Белгийският Върховен съд отхвърли решението относно терористите от ПКК...

Терористите в Белгия ще могат да бъдат съдени...

Белгийският Върховен съд отмени решението, че членовете на сепаратистката терористична организация ПКК не могат да бъдат съдени от тероризма.

Апелативния съд бе отхвърли на 14 септември 2017 година обжалването във връзка с приетото от Брлюкселския отдел за разследвания решение че ПКК не е терористична организация.

В началото на месец ноември федералната прокуратура в Белгия подаде във Върховния съд жалба в която се отбелязва че законът разграничаващ терористичните организации от организациите водещи въоръжена борба не може да се прилага за членовете на ПКК и бе подчертала че обвиняемите са извършили терористични акции.

Решението на белгийския Върховен съд дава възможнвост за изправянето пред съда на 36 терористи от ПКК, между които и висши ръководители на европейските крила на ПКК като Зюбеир Айдар и Ремзи Картал.

Терористите се обвиняват в това че насила набират малолетни деца и младежи и ги изпращат на обучение в терористичните лагери в Белгия, Гърция и Ирак. Към тях са отправени и обвиненията за подготвянето на фалшиви документи и за насилствено събиране на пари.


Етикети: ПКК , Белгия

Още новини по темата