В американските консулства има агенти на ФЕТО...

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви че в някои консулства на САЩ в Турция се укриват агенти на ФЕТО...

В американските консулства има агенти на ФЕТО...

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви че в някои консулства на САЩ в Турция се укриват агенти на ФЕТО.

В изявлението което направи за журналисти в самолета на път от Белград за Анкара президентът Ердоган посочи че в консулствата на САЩ има агенти на ФЕТО, които не са с дипломатически статут. Той каза че агенти на ФЕТО има и в САЩ и те са в много близки връзки с Конгреса и че и главният агент се намира в Пенсилвания.

Пруезидентът Ердоган още веднъж каза че отговорен за визовата криза сс САЩ е посланикът на тази страна в Анкара Джон Бас.

Ердоган заяви че Държавният секретар на САЩ Рекс Тилеръсн е предложил на външния министър Мевлют Чавушоглу да бъде сформирана комисия за разрешаване на кризата и каза че чакат да получат текста на предложението.

Президентът Ердоган се спра и на въпроса със зенитните ракетни комплекси С-400 и каза че няма никакви проблеми в тази връзка. Президентът посочи че в първата партида, която ще получат от Русия, не се предвижда съвместна конструкция но със следващите партиди очакват да бъде започната и съвместна конструкция.

Президентът Ердоган каза че по време на срещата си с президента на Русия Владимир Путин са обсъдили не само въпроса със С-400 но дори и въпроса за продажбата на новите зенитни ракетни комплекси С-500.


Етикети: Ердоган

Още новини по темата