Новите въздушни воини на турската армия...

Турската отбранителна индустрия се готви да предостави на ТВС дронове от ново поколение...

Новите въздушни воини на турската армия...

Турската отбранителна индустрия се готви да предостави на ТВС дронове от ново поколение.

Отбелязано бе че е започнало серийно производство на дроновете камикадзе, представени за първи път на 13-тто Международно изложение на отбранителната индустрия.

Новите дронове ще се разработват в три конфигурации.

Пръвата е Автономен щурмови дрон с неподвижни крила „Алпагу”. Дронът може да се транспортира на гърба на един военнослужещ и излита посредством лаунчър и е предназначен за наблюдение и унищожаване на малки цели, подвижни или неподвижни.

Системата е съставена от дрон, лаунчър и ръчно преносим команден пулт.

Втората конфигурация е Автономен дрон с променливи крила „Каргу”. Този дрон изпълнява подобни с „Алпагу” функции. Той се издига до хиляда метра максимална височина и достига максимална скорост от 72 километра в час, което го отличава от „Алпагу” който е с по ниска скорост.

Третата конфигурация е Автономен разузнавателен дрон с променливи крила „Тоган”.

Тази система "Тоган" е предназначена предимно за наблюдение и събиране на разузнавателна информация посредством високотехнологични камери и модули. Системата може да открива и следи както подвижни така и неподвижни цели, притежава 30 кратно увеличение на обектива и система за двуосна стабилизация на полета. Системата може да се използва и при нощно следене на обекти.


Етикети: дрон

Още новини по темата