Ердоган осъди безмълвието на НАТО

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган: "Хей, НАТО! Вие сте длъжни да се противопоставите на тези, които нарушават границите на вашите членове"...

Ердоган осъди безмълвието на НАТО

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция за кратък срок ще ликвидира терористичните гнезда в Сирия.

Президентът Ердоган реагира срещу усилията на САЩ за създаването на „терористична армия” в Сирия с органичното продължение на терористичната организация ПКК- ПЙД и акцентира, че няма да бъде позволено да се създава терористичен коридор в тази област.

Ердоган каза: „Провалихме игрите, които се играха в Ирак. С операцията „Ефратски щит” забихме кама в сърцето на играта, която се играе в Сирия. Утре, през предстоящите дни, в кратък срок ще ликвидираме и другите терористични гнезда в Сирия започвайки от Африн и Мюнбич. И никой не е в състояние да възпрепятства това -нито тези, които се представят за наши съюзници, а след това се опитват да ни нападнат в гръб, нито пък представящите се за политици маргинални поддръжници на терористичните организации”.

Президентът Ердоган осъди безмълвието на НАТО срещу тези игри и каза: „Хей, НАТО! Вие сте длъжни да се противопоставите на тези, които нарушават границите на вашите членове. Каква позиция заехте по въпроса?”.

Ердоган освен това отбеляза, че операцията в сирийския град Африн превърнал се в гнездо на терористите ще бъде водена съвместно със сирийската опозиция. Още новини по темата