Ердоган разговаря с крал Селман....

Обсъдени бяха двустранните отношения и сирийският проблем...

Ердоган разговаря с крал Селман....

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор с краля на Саудитска Арабия Селман бин Абдулазиз.

По време на разговора бяха обсъдени двустранните отношения, проблемът в Сирия и операцията на ТВС в Африн.

Президентът Ердоган информира крал Селман относно хода на операцията на турската армия срещу терористите в Африн.

Той разясни че арабите, кюрдите и тюркмените, принудени от терористите да напуснат родните си места в Африн, оказват пълна подкрепа на операцията и подчерта че тя ще даде възможност на бежанците от района да се завърнат по родните им места.

Президентът Ердоган каза че отдават голямо значение на териториалната цялост на Сирия и на намирането на политическо разрешение на кризата в тази страна и смятат че ще бъде от полза да бъде увеличено сътрудничеството в усилията по този въпрос.

След заявлението на саудитския крал че оказват подкрепа на процеса от Женева и на международните усилия за разрешаването на кризата в Сирия, президентът Ердоган припомни че и процесът от Астана и конгресът в Сочи са част от процеса от Женева.

Ердоган и крал Селман изразиха решителност за разгръщането на двустранните отношения във всички сфери и посочиха че предстоящото посещение в Турция на саудитския престолонаследник принц Мухаммед бин Селман ще даде възможност за обмяна на становища относно двустранни и международни въпроси.


Етикети: Селман , Ердоган

Още новини по темата