Терористите ще имат едно горещо лято...

Президентът Ердоган заяви че няма да спрат докато не прлочистят граничите на Турция от терористите...

Терористите ще имат едно горещо лято...

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган подчерта че предстоящото лято ще бъде много горещо за терористите и за техните поддръжници.

Той каза че най-напред ще прочистят Мюнбич в Сирия от терористите, след което ще продължат операциите до осигуряването на безопасността в целия район на източния бряг на река Ефрат.

Той каза че слвед като турската армия и отрядите на Армията на Свободна Сирия обсадят Африн и прекъснат връзките на терористите с външния свят, ще бъде поставена в изпълнение нова стратегия.

Президентът каза че операцията ще придобие ускорение тъй като вече всички планински върхове със стратегическо значение са прочистени от терористите.

Ердоган се спря и на изявлението на говорителя на Пентагона Дана Уайт във връзка с подкрепящите режима на Есад терористи, опитали се да преминат в Африн и каза че това което предизвиква най-голямо съжаление е фактът че съюзнически страни с които съществуват силни военни и политически връзки проявяват пълна несериозност.

„Говорител на министерство в една от тези страни без да се срамува каза че в Африн загиват цивилни и населението не може да се завърне по домовете си поради стълкновенията. Тук обаче напълно се пренебрегват кръвопролитията в Източна Гута, където всеки ден загиват стотици деца, жени и цивилни и се проявява чувствителност поради нашата операция срещу терористите, а също така се разпространяват и недостоверни новини.” –каза президентът Ердоган.Още новини по темата