Ердоган загатна за евентуална операция в Ирак

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган даде сигнал, че в рамките на борбата с терора може да бъде проведена ненадейна операция  и в Синджар, Ирак...

Ердоган загатна за евентуална операция в Ирак

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган даде сигнал, че в рамките на борбата с терора може да бъде проведена ненадейна операция  и в Синджар, Ирак.

Ердоган заяви, че в рамките на операцията „Маслинова клонка”, която бе започната на 20 януари 2018 година срещу терористичните организации ПКК, КДжК, ПЙД, ЙПГ и ДЕАШ в Африн, Сирия е бил установен контрол в град Африн и че до момента са неутрализирани 3 622 терориста.

Ердоган отбеляза, че в Африн продължават дейностите за обезвреждането на заложените от терористите бомби.

Ердоган отправи призив към иракското правителство за сътрудничество в борбата с терора: „Една вечер ненадейно ще влезем в Синджар и ще прочистим областта от терористите на ПКК. Ако сме приятели ще окажете съдействие. Ако нещата се протакат ще се наложи провеждането на нова „Маслинова клонка” и там”.

Президентът Ердоган освен това прибави, че борбата срещу терора ще продължи и в Манбидж (Мюнбич), Айн ал Араб (Кобани), Тел Абяд в Сирия.Още новини по темата