"Неутрализирани са общо 4 205 терориста"

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че броя на неутрализираните терористи в Африн е достигнал 4 205...

"Неутрализирани са общо 4 205 терориста"

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че броя на неутрализираните терористи в Африн е достигнал 4 205.

Ердоган в речта си пред парламентарната група на Партията на справедливостта и развитието се спря на операцията „Маслинова клонка”, която бе започната от турските въоръжени сили на 20 януари срещу терористичните организации ПКК/КДжК/ ПЙД-ЙПГ и ДЕАШ в Африн, Сирия.

Ердоган отбеляза: „Не даваме възможност на ПКК да си поемат въздух нито в страната нито в зад граница. От започването на Маслинова клонка на 20 януари насам бяха ликвидирани общо 550 терориста на ПКК, от които 209 терориста в страната и 341 терориста зад граница. В рамките на Маслинова клонка до днес са неутрализирани общо 4 205 терориста”.

Ердоган от друга страна каза: „Борбата срещу терористичната организация ФЕТО също продължава. Членовете на ФЕТо, които са в затвора един по един отговарят пред правосъдието, а тези, които се укриват в страната и зад граница са обзети от страх. Опитват се да продължават живота си в страх и безпокойство. Съдбата на нито един от тях няма да бъде по-различна от тази на 80 членове на ФЕТО, които бяха донесени в Турция. Съдбата на покровителстваният от САЩ главатар на ФЕТО също няма да бъде по-различна”.Още новини по темата