Ердоган участва в радиопредаване излъчвано от над 260 национални и регионални канали...

Президентът ердоган отбеляза че в момента в Турция има президентска система и тя може да се промени само с референдум или със конституционни промени на ВНСТ...

Ердоган участва в радиопредаване излъчвано от над 260 национални и регионални канали...

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган подчерта по време на участие в радио предаване излъчвано от 18 национални и 250 регионални радио канали че турският народ е затворил с референдума от 16 април вратата пред парламентарната система и че вече в Турция няма парламентарна система а е валидна президентската система.

Ердоган каза че ако опозицията иска да възстанови отново парламентарната система ще трябва да приеме нови промени в конституцията, в случай че постигне мнозинство във ВНСТ или пък, ако има вяра в силите си, ще трябва да организира нов референдум за да може да възстанови отново парламентарната система.

Президентът Ердоган заяви че турската армия продължава да нанася тежки удари на терористите от ПКК зад граница и че няма да оставят на спокойствие терористите докато те не оставят оръжието или пък не напуснат лагерите си и не прекратят нападенията си срещу Турция.

  


Етикети: Ердоган

Още новини по темата