Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Μπιναλί Γιλντιρίμ

«Ξαναπιάνουμε το νήμα της συνεργασίας προς όφελος των λαών μας» ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Μπιναλί Γιλντιρίμ

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ συναντάται με τον Έλλην α ομόλγο του Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στη γειτονική χώρα.

 

«Ξαναπιάνουμε το νήμα της συνεργασίας προς όφελος των λαών μας» είναι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο ανάρτησε στο Twitter.

 

Ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι η Τουρκία και Ελλάδα μοιράζονται την ίδια μοίρα, σαν δύο χώρες στην ίδια γεωγραφία.

 

«Είμαστε γείτονες, έχουμε ένα ρητό που λέει ότι - ο γείτονας χρειάζεται ακόμα και τη στάχτη του ξύλου που καίει ο γείτονας -. Μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία που σημαίνει ότι μοιραζόμαστε και την ίδια μοίρα. Αναμφίβολα μπορούν να προκύψουν προβλήματα κατά διαστήματα αλλά και αυτά πρέπει να επιλύονται στα πλαίσια της λογικής και με ψυχραιμία».

 

Ο κος Γιλντιρίμ αφού υπενθύμισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυσκολίες τα τελευταία χρόνια και ότι είναι σε εξέλιξη οι εμφύλιοι στη Συρία και στο Ιράκ στα νότια της Τουρκίας, είπε:

 

« Έχουμε δυσκολίες, πιστεύω όμως ότι μπορούμε να τις ξεπεράσουμε με αλληλεγγύη και καλή πρόθεση. Είναι περισσότερα από τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, οι κοινές θετικές εργασίες και οι ευκαιρίες. Οπότε πρέπει να εστιάσουμε στις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας  και πιστεύω ότι σε ένα ευρύ χρονικό πλαίσιο και σε κλίμα καλής γειτονίας, δικαιοσύνης και διαλόγου, μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα. Πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ο κος Γιλντιρίμ θα γίνει δεκτός και από τον πρέοδρο Δημοκρατίας της Ελλάδας Προκόπη Παυλόπουλο ενώ στη συνέχεια θα περάσει στη Δυτική Θράκη για το δεύτερο σκέλος της επίσκεψης του όπου θα συναντηθεί με του ομογενείς κια θα παρακαθίσει σε Ιφτάρ, το πρώτο γεύμα μετά την ολοκλήρωση της καθημερινής νηστείας, κατά τον μήνα του Ραμαζανιού.  ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ