Συνέντευξη τύπου Γιλντιρίμ-Τσίπρα

Δεν θέλουμε οι πραξικοπηματίες να επιφέρουν πλήγμα στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός

Συνέντευξη τύπου Γιλντιρίμ-Τσίπρα

 

Με τον Έλληνα ομόλογο του Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Στη κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δυο άνδρες αναφέρθηκαν στο θέμα των πραξικοπηματιών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά τη δόλια απόπειρα πραξικοπήματος της Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης Δομής Παράλληλου Κράτους (FETÖ/PDY) στις 15 Ιουλίου.

«Δεν θέλουμε οι πραξικοπηματίες να επιφέρουν πλήγμα στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γιλντιρίμ, ενώ ο Τσίπρας σημείωσε ότι «οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές».

Ο Γιλντιρίμ είπε ότι για την Τουρκία και την Ελλάδα το Κυπριακό είναι ένα θέμα που πρέπει να επιλυθεί.

«Η λύση πρέπει να είναι δίκαιη και πρέπει να εξασφαλίζει τη δίκαιη διακυβέρνηση. Πρέπει να δοθεί μια λύση η οποία θα εγγυάται και την μελλοντική ασφάλεια της τουρκικής και της ρωμαίικης κοινότητας που ζουν στο Νησί», είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός από την πλευρά του δήλωσε τα εξής:

«Η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού Προβλήματος καθίσταται ολοένα και πιο επιτακτική, τώρα, δεδομένης και της αποσταθεροποίησης στην περιοχή. Περιέγραψα στον Τούρκο Πρωθυπουργό την δική μας οπτική για μια λύση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.»ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ