Ο Ακιντζί επιθεώρησε τα έργα στην συνοριακή πύλη Απλίτς

Είπε ότι το άνοιγμα της πύλης θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές

Ο Ακιντζί επιθεώρησε τα έργα στην συνοριακή πύλη Απλίτς

 

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Μουσταφά Ακιντζί απηύθυνε έκκληση προς την ρωμιοκυπριακή διοίκηση να επισπευθούν οι εργασίες για την διάνοιξη της συνοριακής πύλης Απλίτς που περιλαμβάνεται μεταξύ των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

 

Ο Ακιντζί επιθεώρησε τα έργα στην συνοριακή πύλη Απλίτς που βρίσκεται στην Λέφκε.

 

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το άνοιγμα της συνοριακής πύλης θα αποβεί προς όφελος και των δύο πλευρών, τονίζοντας το εξής:

 

«Η δική μας επιθυμία είναι να επισπευθούν αυτές οι εργασίες το ταχύτερο δυνατό και να ολοκληρωθούν οι ετοιμασίες για την διάνοιξη των πυλών».

 

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το άνοιγμα της Συνοριακής Πύλης Απλίτς θα συνεισφέρει σημαντικά στην περιοχή, είπε ότι η κάθε πύλη που ανοίγει, βοηθά τις δύο κοινότητες να βλέπουν περισσότερο και να γνωρίσουν καλύτερα η μία την άλλην και συμβάλλει στην ειρήνη στην Κύπρο.

 

Η απόφαση για το άνοιγμα της εν λόγω πύλης ελήφθη πριν από τρία χρόνια, διευκρίνισε ο Ακιντζί και σημείωσε ότι η τουρκική πλευρά έχει ολοκληρώσει τους δρόμους στις συνοριακές πύλες Απλίτς και Δερύνεια.

 

Ανέφερε ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ένα κομμάτι 2,5 χιλιομέτρων του δρόμου στο νότιο τμήμα του Απλίτς στην ρωμαίικη πλευρά, καλώντας τις αρχές της Ρωμαίικης Διοίκησης Κύπρου «να επισπεύσουν τα έργα».

 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης στην οποία κατέληξαν ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ακιντζί και ο Ρωμιός ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης κατά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό τον Μάιο του 2015, είχε αποφασιστεί η διάνοιξη των συνοριακών πυλών Δερύνεια στην Γκαζίμαγουσα και Απλίτς στην Λέφκε.

 


Λέξεις-κλειδιά: Μουσταφά Ακιντζί , Απλίτς

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ