Νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναπτύσσει η Baykar Makina

Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε πάνω σε ένα σχέδιο που έχει βάρος απογείωσης 4,5 τόνους, είπε ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ

Νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναπτύσσει η Baykar Makina

Στη φάση της ανάπτυξης βρίσκεται ένα νέο εθνικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ) βάρους 4,5 τόνων.

Η εταιρεία Baykar Makina που ειδικεύεται στην ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ξεκίνησε την ανάπτυξη ενός νέου οχήματος.

«Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε πάνω σε ένα σχέδιο που έχει βάρος απογείωσης 4,5 τόνους. Αυτό το όχημα θα ανεβαίνει πιο ψηλά και θα παραμένει περισσότερο στον αέρα. Θα εκτελεί πιο διαφορετικές αποστολές», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Baykar Makina Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ.

Ο Μπαϊρακτάρ υπογράμμισε επίσης ότι συνεχίζονται οι εργασίες για το νέο αεριωθούμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο ονομάζεται Εθνικό Μη Επανδρωμένο Μαχητικό Αεροσκάφος.

«Το ΜΕΑ εξοπλισμένο με αεριωθούμενο κινητήρα θα πετάει στα 40.000 πόδια δηλαδή γύρω στα 13.300 μέτρα και θα αναπτύσσει ταχύτητα 0,8 mach δηλαδή 850 χιλιόμετρα», πρόσθεσε.

30 τακτικά ΜΕΑ Bayraktar οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Στρατοχωροφυλακή και η Αστυνομία. 8 από αυτά είναι εξοπλισμένα.

Ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ είπε ότι κατά την προσεχή περίοδο θα κατασκευαστούν και θα παραδοθούν ακόμα 16 μονάδες.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ