Εκτοξεύθηκε με επιτυχία ο Falcon Heavy

Ο πύραυλος μεταφέρει ένα «Tesla Roadster» στη θέση του οδηγού του οποίου βρίσκεται μια κούκλα με στολή αστροναύτη

Εκτοξεύθηκε με επιτυχία ο Falcon Heavy

 

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής διαστημικών οχημάτων και πυραύλων SpaceX εκτόξευσε στο διάστημα το Falcon Heavy (Βαρύ Γεράκι), τον πιο ισχυρό πύραυλο στον κόσμο.

Ο πύραυλος του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ, CEO της Tesla και ιδρυτής της SpaceX, εκτοξεύθηκε με επιτυχία από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα.

Ο Falcon Heavy μεταφέρει ένα κόκκινο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο τύπου «Tesla Roadster» στη θέση του οδηγού του οποίου βρίσκεται μια κούκλα με στολή αστροναύτη.

Δυο από τους πυραύλους του Falcon Heavy που ταξιδεύει προς τον Άρη επέστρεψαν στη Γη ενώ το τρίτος που ήταν προγραμματισμένος να επιστρέψει συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο Heavy Falcon είναι ο πιο ισχυρός πύραυλος που εκτοξεύει μια ιδιωτική εταιρεία στο διάστημα μετά την πρώτη επανδρωμένη πτήση της Εθνικής Αεροδιαστημικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ στη Σελήνη πριν από 45 χρόνια.

Περίπου 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Κέιπ Κανάβεραλ για να παρακολουθήσουν την εκτόξευση του πιο ισχυρού πυραύλου στον κόσμο, εκατομμύρια άλλοι το παρακολούθησαν ζωντανά.

«Εκτιμούμε ότι θα βρίσκεται σε αυτή την τροχιά για αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, ίσως για περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο χρόνια», είχε δηλώσει ο Μασκ τη Δευτέρα αναφερόμενος στο Tesla Roadster.


Λέξεις-κλειδιά: Έλον Μασκ , Tesla , SpaceX , Falcon Heavy

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ