ΟΗΕ :  Τουρκία , χώρα υποδοχής προσφύγων

Η Τουρκία  βρίσκεται στην  πρώτη θέση  της πυραμίδας  μεταξύ των χωρών  που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων  παγκοσμίως

ΟΗΕ :  Τουρκία , χώρα υποδοχής προσφύγων

 

 

 Η Τουρκία  κατέχει την πρώτη θέση  μεταξύ των  χωρών που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων σύμφωνα με τα δεδομένα του της Ύπατης Αρμοστείας  του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

 Η Ύπατη Αρμοστεία  του ΟΗΕ  για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι, ο αριθμός  αυτών που αναγκάσθηκαν να  εγκαταλείψουν τις εστίες τους  εξαιτίας του πολέμου και της βίας  γενικά σε όλον  τον κόσμο, έφθασε  στο υψηλότερο επίπεδο από ποτέ.

Σύμφωνα  με τα δεδομένα  της Αρμοστείας  ο αριθμός αυτών που αναγκάσθηκαν  να  εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγο της εμφύλιας σύρραξης στην χώρα τους ανέρχεται  στα 40 εκατομμύρια 300 χιλιάδες.

Ενώ ο αριθμός αυτών που κατάφεραν να διαφύγουν  σε άλλες  χώρες  φθάσει σε ρεκόρ επίπεδο  που κυμαίνεται στα 22 εκτ.500 χιλιάδες.

Επίσης  ο αριθμός αυτών  που έχουν κάνει αίτηση για άσυλο σε μία  άλλη χώρα ανέρχεται στους  2 εκατομμύρια 800 χιλιάδες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά  20  άτομα  ανα κάθε λεπτό θεωρείται πρόσφυγας.

Πέρσι ο  συνολικός αριθμός  των  προσφύγων   σε σύγκριση με το 2015   αυξήθηκε  κατά 300 χιλιάδες  παγκοσμίως.

 Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ,στην  έκθεση της  επισήμανε ότι η Τουρκία  πέρσι  φιλοξένησε  2 εκτ.900 χιλιάδες  πρόσφυγες   και  κατέχει την πρώτη θέση   της πυραμίδας  μεταξύ των χωρών  που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων  παγκοσμίως

Την Τουρκία ακολουθεί το Πακιστάν  η οποία  φιλοξενεί  1εκτ.400 χιλιάδες πρόσφυγες και  ο Λίβανος  με  1 εκτ .περίπου πρόσφυγες.

 Σύμφωνα με τα δεδομένα  της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  ,  σημειώνεται  ότι  ο μεγαλύτερος αριθμός  προσφύγων προέρχεται από την Συρία  φθάνοντας  στα 5 εκτ.500 χιλιάδες και την Συρία ακολουθούν  το Αφγανιστάν με 2 εκτ.  500 χιλιάδες και  το Σουδάν  με 1 εκτ. 400 χιλιάδες.

 Το ήμισυ του συνολικού αριθμού προσφύγων αποτελούν τα παιδιά  σημειώνεται  στην έκθεση του ΟΙΗΕ και  αναφέρετε ότι η προτίμησης των προσφύγων  ήταν η  εν αναπτύξει  οικονομικά χώρες.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  Γκάντι  τόνισε ότι ο προσφυγισμός που αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα  έχει λάβει ανυπολόγιστες διαστάσεις.

 Ο Γκάντι  απεύθυνε έκκληση  αλληλεγγύης  στον κόσμο για  τους πρόσφυγες  και τόνισε ότι,  για την παρεμπόδιση των  πολέμων και των  διενέξεων πρέπει να γίνουν πολύ πιο σταθερά βήματα.

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ