Με το δάχτυλο στη σκανδάλη στο Κιρκούκ

Στα τρία χιλιόμετρα μειώθηκε η απόσταση μεταξύ των Πεσμεργκά και των ιρακινών δυνάμεων

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη στο Κιρκούκ

Η Περιφερειακή Κουρδική Διοίκηση υποστηρίζει ότι ο Ιρακινός Στρατός μαζί με την οργάνωση Χασντ αλ- Σαάμπι, ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στο Κιρκούκ και ότι προγραμματίζουν να ελέγξουν τις πετρελαιοπηγές και τα αεροδρόμια.

 

Σε ανακοίνωση που έγινε στο λογαριασμό twitter σημειώνεται ότι ο Ιρακινός Στρατός ενισχύει τις δυνάμεις του στα νότια του Κιρκούκ κοντά στο χωριό Μπεσίρ και την πόλη Τουζχουρμάτου με άρματα μάχης, πυροβόλα, hummer και άλλα βαριά όπλα.

 

Στην ανακοίνωση προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι σκοπός της στρατιωτικής συσσώρευσης στο Κιρκούκ είναι η ανάκτηση του ελέγχου στις πετρελαιοπηγές και αεροδρόμια που ανήκουν στη περιφερειακή διοίκηση.

 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση πάλι η απόσταση μεταξύ των δυνάμεων Πεσμεργκά και των δυνάμεων του Ιρακινού Στρατού και της οργάνωσης Χασντ αλ – Σαάμπι μειώθηκε μέχρι τα τρία χιλιόμετρα.

 

Ο αρχηγός του δυτικού μετώπου των Πεσμεργκά από την άλλη δηλώνει πως είναι σε ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις και πως δεν πρόκειται να αφήσουν αναπάντητη πιθανή επέμβαση στο Κιρκούκ.

 

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που καταφτάνουν από το κέντρο της πόλης, ορισμένοι πολίτες εξοπλίζονται εθελοντικά απορρίπτοντας την είσοδο της οργάνωσης Χσντ αλ- Σαάμπι στην πόλη.

 

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ Αμπάντι από την άλλη είχε δηλώσει νωρίτερα πως δεν θα στρέψουν τα όπλα στους αμάχους και ότι δεν θα κηρύξουν πόλεμο εναντίον των Κούρδων.

 

Εν τω μεταξύ έγινε στόχος ένοπλης επίθεσης γραφείο του κόμματος του Αμπάντι στο Κιρκούκ.

 

Δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες μετά την επίθεση όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

 

Μετά την επίθεση ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας γύρο από το κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο  

 

 

 

 


Λέξεις-κλειδιά: ιρακινός στρατός , Κικρκούκ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ