Επανεξελέγη καγκελάριος η Μέρκελ για 4η θητεία στη Γερμανία

Στην κρυφή ψηφοφορία οι 315 βουλευτές ψήφισαν κατά, οι 9 απείχαν από την ψηφοφορία και ήταν άκυρες οι ψήφοι των 4 βουλευτών

Επανεξελέγη καγκελάριος η Μέρκελ για 4η θητεία στη Γερμανία

Εκλέχτηκε πρωθυπουργός για άλλη μια φορά η πρόεδρος του κόμματος Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία.

Η Μέρκελ μετά από το 2005, 2009 και το 2013, σήμερα στην ψηφοφορία στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο εκλέχτηκε για τέταρτη φορά πρωθυπουργός της Γερμανίας.

Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο συγκλήθηκε υπό την προεδρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στην κρυφή ψηφοφορία η Μέρκελ κέρδισε τις ψήφους των 364 βουλευτών από τους 692.

Στην κρυφή ψηφοφορία οι 315 βουλευτές ψήφισαν κατά, οι 9 απείχαν από την ψηφοφορία και ήταν άκυρες οι ψήφοι των 4 βουλευτών.

Στις γενικές εκλογές το 2005 στη Γερμανία η Μέρκελ εκλέχτηκε ως πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας της και συνέχισε τα καθήκοντα της για 12,5 χρόνια.

Η Μέρκελ για να πάρει το έγγραφο διορισμού από τον πρόεδρο της χώρας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έφτασε στο παλάτι Bellevue.

Η καγκελάριος της Γερμανίας από εδώ θα περάσει στο Κοινοβούλιο όπου θα ορκιστεί.

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου μαζί με τη Μέρκελ θα ξαναπάνε στο προεδρικό παλάτι για να πάρουν τα έγγραφα διορισμού τους και θα επιστρέψουν στο Κοινοβούλιο.

Οι υπουργοί μετά την ορκωμοσία θα αναλάβουν επίσημα τα καθήκοντα τους.

Οι γενικές εκλογές είχαν διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ