Το Ισραήλ κατεδάφισε για πολλοστή φορά σπίτια σε παλαιστινιακό χωριό

Σπίτια-σκηνές Παλαιστινίων στο χωριό Αρακίμπ που βρίσκεται στην έρημο Νατζάφ

Το Ισραήλ κατεδάφισε για πολλοστή φορά σπίτια σε παλαιστινιακό χωριό

 

Ισραηλινοί στρατιώτες κατεδάφισαν για 132η φορά σπίτια Παλαιστινίων στο χωριό Αρακίμπ στην περιοχή της ερήμου Νατζάφ στα νότια της χώρας.

 

Ο επικεφαλής της Αμυντικής Επιτροπής του Αρακίμπ Γιουσούφ Αμπού Ζαγιέντ, ανέφερε ότι ισραηλινές δυνάμεις γκρέμισαν σπίτια-σκηνές στο χωριό και συνέλαβαν τέσσερις κατοίκους.

 

Όπως είπε, το Ισραήλ από τον Ιούλιο του 2010 πραγματοποίησε συνολικά 132 κατεδαφίσεις στο χωριό Αρακίμπ και δήλωσε το εξής:

 

«Θα ξαναχτίσουμε το χωριό μας. Ότι και αν συμβεί δεν θα αφήσουμε τα εδάφη μας. Δεν θα φύγουμε από δω».

 

Τα σπίτια-σκηνές των Παλαιστινίων στο χωριό Αρακίμπ, είχαν κατεδαφιστεί και τον Ιούλιο από τις ισραηλινές δυνάμεις.

 

Στο χωριό Αρακίμπ ζουν πάνω από 80 Παλαιστίνιοι. Η διοίκηση του Ισραήλ ισχυρίζεται πως το χωριό χτίστηκε παράνομα και πως πρέπει να κατεδαφιστεί. Οι κάτοικοι του χωριού ωστόσο δηλώνουν ότι την γη αυτή την κληρονόμησαν από τους παππούδες τους πολύ πριν από την ίδρυση του Ισραήλ.

 

Κάθε φορά που οι ισραηλινές δυνάμεις τα γκρεμίζουν οι κάτοικοι τα ξαναφτιάχνουν με ξύλα και πλαστικά υλικά και συνεχίζουν την αντίσταση τους.

 

Όπως και σε άλλα χωριά της περιοχής Νατζάφ το Ισραήλ δεν παρέχει υποχρεωτικές υπηρεσίες όπως ηλεκτροδότηση και υδροδότηση, ούτε αναγνωρίζει τις ιδιοκτησίες γης των Παλαιστίνιων που ζουν στην περιοχή.

 

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές το Ισραήλ μέχρι στιγμής έχει κατασχέσει 11 εκατομμύρια στρέμματα της ερήμου Νατζάφ που έχει 12 εκατομμύρια στρέμματα έκταση και όπου ζουν 220 χιλιάδες Παλαιστίνιοι.

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ