Αναβάθμισε την πρόβλεψη ανάπτυξης της Τουρκίας το IMF

Ο ΔΝΤ αύξησε κατά 2,6 μονάδες την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας για το 2017

Αναβάθμισε την πρόβλεψη ανάπτυξης της Τουρκίας το IMF

 

 

 

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(IMF), αύξησε την πρόβλεψη ανάπτυξης της Τουρκίας για το 2017 κατά 2,6 μονάδες και το αναβάθμισε στο 5,1%.

Στο τεύχος Οκτωβρίου 2017 της Έκθεσης για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα με τον τίτλο «Στοχεύοντας την Αειφόρα Ανάπτυξη», το IMF αναβάθμισε κατά 0,1 μονάδα τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές για το 2017 και το 2018.

Στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει των Ετήσιων Συνόδων του IMF και της Παγκόσμιας Τράπεζας που ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, αναφέρεται πως ενισχύθηκε η συγκυριακή ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία, οι παγκόσμιες αναπτυξιακές προοπτικές αναθεωρήθηκαν για φέτος στο 3,6% και για το 2018 στο 3,7%. Οι αναπτυξιακές προβλέψεις του ΔΝΤ για το 2017 και το 2018 στην αναθεωρημένη έκθεση Ιουλίου του  World Economic Outlook είχε οριστεί ως 3,5% και 3,6%.

Στην έκθεση σημειώνεται πως παρόλο που έχουν μειωθεί οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι στην παγκόσμια οικονομία, μεσοπρόθεσμα πολλές χώρες μπορούν να υποστούν πτωτική τάση. Μεταξύ των κινδύνων συγκαταλέγονται ο χαμηλός πληθωρισμός στις αναπτυγμένες χώρες, οι χρηματοπιστωτικές αναταράξεις στις αναδυμένες οικονομίες της αγοράς, η επιδείνωση των παγκοσμίων χρηματοπιστωτικών συνθηκών ταχύτερα από το αναμενόμενο καθώς και οι προστατευτικές πολιτικές.

 

 


Λέξεις-κλειδιά: έκθεση ΔΝΤ , ΔΝΤ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ