Ο Αλμπαϊράκ για τις επενδύσεις ξένων εταιρειών στην Τουρκία

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε ότι οι εταιρείες που κάνουν επενδύσεις στην Τουρκία θεωρούνται τουρκικές εταιρείες

Ο Αλμπαϊράκ για τις επενδύσεις ξένων εταιρειών στην Τουρκία

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε ότι κάθε εταιρεία που κάνει επενδύσεις για την Τουρκία είναι τουρκική εταιρεία.

Ο κ. Αλμπαϊράκ ανέφερε ότι ανεξαρτήτως προέλευσης οι εταιρείες που κάνουν επενδύσεις για την Τουρκία είναι τουρκικές εταιρείες.

Ο υπουργός Αλμπαϊράκ για την έντονη ζήτηση προς τη δημόσια προσφορά της εταιρείας Enerjisa είπε ότι είναι αποδεικτικό στοιχείο για την εμπιστοσύνη προς τις αγορές της οικονομίας και της ενέργειας στην Τουρκία.

Ο κ. Αλμπαϊράκ υπογράμμισε ότι δεν έχασε κανείς που έκανε επενδύσεις στην Τουρκία.

Ο ίδιος εκφώνησε ομιλία στην τελετή που διοργανώθηκε για τη δημόσια προσφορά της εταιρείας Enerjisa στην Ιστάνμπουλ.

Από την άλλη ο ίδιος είπε ότι για μια σταθερή οικονομία πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή, σταθερή και διαφανής αγορά ενέργειας από οικονομική άποψη.

Συνέχισε ότι τα τελευταία 10 χρόνια πραγματοποιήθηκε εισαγωγή ενέργειας ετησίως των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εντωμεταξύ είπε ότι μια από τις σημαντικότερες πυλώνες της Εθνικής Πολιτικής Ενέργειας και Μεταλλείων είναι οι προβλέψιμες αγορές. Ανέφερε ότι οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα μπορούν να γίνουν ακόμη πιο γρήγορα επίσης επιταχύνθηκε σημαντικά η διαδικασία εξάλειψης των διαρθρωτικών προβλημάτων μπροστά στις επενδύσεις.

Η Τουρκία με τα στοιχεία ανάπτυξης το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους ήταν στην πρώτη θέση και το 2017 ήταν επιτυχημένη χρονιά.

Ενώ στον τομέα του φυσικού αερίου από την Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ και την Αυστραλία δραστηριοποιούνται 51 ξένα πραγματικά και νομικά πρόσωπα.

Τέλος ο κ. Αλμπαϊράκ στον τομέα των καυσίμων οι τέσσερις εταιρείες από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους. Το μερίδιο αγοράς των ξένων εταιρειών υπερβαίνει το 48% ενώ στον τομέα της διύλισης πριν από το τέλος του τρίτου τριμήνου του έτους, θα ξεκινήσει την παραγωγή το διυλιστήριο STAR της εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν, SOCAR που θα είναι μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις για την Τουρκία.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ