Ερντογάν: Ιστορική επιτυχία στις εξαγωγές

«Αυξήσαμε τις ετήσιες εξαγωγές μας από 36 δισεκατομμύρια δολάρια σε 160 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Μάρτιο μήνα» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ερντογάν: Ιστορική επιτυχία στις εξαγωγές

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως η Τουρκία τον Μάρτιο πέτυχε μια ιστορική επιτυχία στις εξαγωγές.

Ο Πρόεδρος εκφώνησε ομιλία στην εκδήλωση Προβολής του Συστήματος Επενδύσεων και Κινήτρων Βάσει Σχεδίων και Τελετή Απονομής των Πιστοποιητικών παροχής κινήτρων οι προετοιμασίες των οποίων ολοκληρώθηκαν το 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Μιλλέτ στο Μπέστεπε.

«Συνιστά μια ιστορική επιτυχία το γεγονός ότι αυξήσαμε τις ετήσιες εξαγωγές μας από 36 δισεκατομμύρια δολάρια σε 160 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Μάρτιο μήνα» είπε ο Ερντογάν.

 Αφού σημείωσε πως το Σύστημα Επενδύσεων και Κινήτρων Βάσει Σχεδίων θα διασφαλίσουν 6 δισεκατομμύρια 318 εκατομμύρια δολάρια στις εξαγωγές ο Ερντογάν είπε πως το σύστημα ενδέχεται επίσης να μειώσει τις εισαγωγές κατά 12 δισεκατομμύρια 312 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Πρόεδρος είπε πως μέχρι σήμερα απόκτησαν το δικαίωμα να επωφεληθούν από το σύστημα, από τα επενδυτικά κίνητρα 19 εταιρίες με 23 σχέδια.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως με την ανάπτυξη των ενεργειακών αλμάτων και των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στην Τουρκία θα λύσουν ριζικά το θέμα του ελλείμματος των τρεχουσών συναλλαγών.

    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ