Αποχωρεί η Αμερική από την  UNESCO

Δύο οι λόγοι της αποχώρησης των ΗΠΑ..πρώτον η« αντιισραηλινή προκατάληψη» και δεύτερον η « μακαρόνια διαφωνία στο θέμα ένταξης της Παλαιστίνης»

Αποχωρεί η Αμερική από την  UNESCO

 

«Αποχωρούν  οι ΗΠΑ  από την UNESCO ( υπηρεσία  του ΟΗΕ για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση) λόγω  της  αντιισραηλινής προκατάληψης και της συνεχιζόμενης  διαφωνίας  στην ένταξη  της Παλαιστίνης» αναφέρθηκε  στην ανακοίνωση   των Αμερικανών αρμοδίων  στο Διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press (AP).

Επίσης στην ανακοίνωση του  Στέιτ Ντιπάρτμεντ  σημειώθηκε ότι,  η απόφασης  θα αρχίσει να εφαρμόζεται  από τις 31 Δεκεμβρίου  του 2017.

 Η απόφαση  συνδέεται  και με τη  βούληση  της κυβέρνησης  του Ρεπουμπλικανού προέδρου  των ΗΠΑ Τραμπ να μειώσει την χρηματοδότηση προς τον οργανισμό , στο οποίο οφείλει περίπου 500 εκατ. Δολάρια καθώς με την  ένταξη της Παλαιστίνης  στον οργανισμό   το 2011 διακόψει κάθε  πληρωμή.

​Ως « μια απώλεια της  οικογένειας των Ηνωμένων  Εθνών»  χαρακτήρισε την αποχώρηση των ΗΠΑ   από την πλευρά της η UNESCO.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ