Ο Ιμπραχήμ Ερέν για νέες ιστορικές παραγωγές της TRT

Δεν θέλουμε να αντιγράψουμε αυτά που κάνει η Δύση, επιθυμούμε να ενώσουμε τις δικές μας ιστορίες με την Ιστορία μας, είπε ο Γενικός Διευθυντής της Τουρκικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης

Ο Ιμπραχήμ Ερέν για νέες ιστορικές παραγωγές της TRT

 

Ο γενικός διευθυντής της Τουρκικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (TRT) Ιμπραχήμ Ερέν επεσήμανε την εγχωριοποίηση του τομέα κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

«Είμαστε πολίτες μιας χώρας που έχει ένα μεγάλο ιστορικό παρελθόν», δήλωσε ο Ερέν από το Τσομπάνμπεη του Χαλεπιού όπου μετέβη για την πρεμιέρα της ταινίας «Ντεράα».

Η ιστορία αυτή εκτείνεται σε μια ευρεία γεωγραφική περιοχή, περιέχει ιστορικά στοιχεία, σημείωσε και εξέφρασε την επιθυμία να κάνουν πράγματα που θα μεταφέρουν αυτήν την ιστορία στην οθόνη.

Η ιστορία της Τουρκίας περιλαμβάνει πολλές πραγματικές ιστορίες, υπογράμμισε και πρόσθεσε το εξής:

«Αυτά θέλουμε να τα δούμε στις οθόνες. Δεν πρέπει να αφηγούμαστε μόνο την ίδρυση του Οθωμανικού κράτους αλλά να πάμε πιο παλιά και να αφηγηθούμε ένα παρελθόν 1.000 και 2.000 χρόνων».

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της κυρίαρχης αντίληψης στον κόσμο και των αξιών των Τούρκων και των λαών της περιοχής, δήλωσε και συμπλήρωσε πως θέλουν να δημιουργήσουν έργα που θα αναδεικνύουν αυτές τις αξίες.

«Δεν θέλουμε να αντιγράψουμε αυτά που κάνει η Δύση, επιθυμούμε να ενώσουμε τις δικές μας ιστορίες με την Ιστορία μας και να την παρουσιάσουμε στους τηλεθεατές μας», σημείωσε ο Ερέν.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ