Με τον Μάτις θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα ο Ισίκ

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη, είπε ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ

Με τον Μάτις θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα ο Ισίκ

 

Με τον ομόλογο του των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζέιμς Μάτις θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φικρί Ισίκ.

Ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, είπε ότι ο Μάτις θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ντάνφορντ κληθείς να απαντήσει για την αντίδραση της Τουρκίας σχετικά με τα όπλα που προμηθεύουν οι ΗΠΑ στην YPG, το συριακό βραχίονα της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, ανέφερε ότι η νατοϊκή σύμμαχος Τουρκία είναι σημαντική και έδωσε την πληροφορία ότι οι υπουργοί Άμυνας των δυο χωρών θα συναντηθούν την προσεχή εβδομάδα στην Ευρώπη.

Ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων σημείωσε επίσης ότι είναι σε στενή επικοινωνία με την τουρκική πρωτεύουσα και πως κατά τη συνάντηση του Μάτις με τον Ισίκ θα δοθούν πληροφορίες στην τουρκική πλευρά για τα όπλα που προμηθεύουν οι ΗΠΑ στην YPG.

Τα εν λόγω όπλα θα χρησιμοποιηθούν μόνο στη Ράκα, είπε ο Ντάνφορντ και συμπλήρωσε πως έχουν ενημερώσει την Τουρκία για τους τύπους των όπλων.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ