Ιστορικής σημασίας και κρίσιμη καμπή η αυριανή επίσκεψη Ερντογάν στη Σερβία

Σχόλιο του πρέσβη της Τουρκίας στο Βελιγράδι Τανζού Μπιλγκίτς

Ιστορικής σημασίας και κρίσιμη καμπή η αυριανή επίσκεψη Ερντογάν στη Σερβία

 

Ο πρέσβης της Τουρκίας στο Βελιγράδι Τανζού Μπιλγκίτς, δήλωσε ότι η επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει αύριο στη Σερβία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι μια ιστορικής σημασίας επίσκεψη για τις τουρκοσερβικές σχέσεις και μια κρίσιμη καμπή.

 

Ο πρέσβης σχολίασε την επίσημη επίσκεψη που θα κάνει ο ΠτΔ κατόπιν πρόσκλησης του Σέρβου ομολόγου του Αλαξάνταρ Βούτσιτς και τον αντίκτυπο που αναμένεται να έχει.

 

Αφού τόνισε ότι θα υπογραφεί συμφωνία για την σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Σερβίας, ανέφερε τα παρακάτω:

 

«Έχουμε ανάλογες συμφωνίες με τις χώρες της περιοχής. Όταν συστήνεται αυτός ο μηχανισμός, οι σχέσεις μεταξύ δύο χωρών αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται τακτικές συναντήσεις υπό την μορφή υπουργικού συμβουλίου. Επομένως οι σχέσεις μας με την Σερβία κάθε χρόνο θα συνεχίζονται σε ανώτατο επίπεδο».

 

Ο Μπιλγκίτς υπογράμμισε ότι θα υπογραφούν επίσης πρωτόκολλα στους τομείς μεταφορών, ύδατος και δασών και πως αύριο θα πέσουν οι υπογραφές παρουσία του ΠτΔ Ερντογάν σε σχέση με τα έργα που εκπονούνται από την Διεύθυνση Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA) και την Γενική Διεύθυνση Βακουφιών στη Σερβία.

 

Ο Μπιλγκίτς ανέφερε πως κατά την επίσκεψη θα εξεταστούν πολλά σημαντικά θέματα όπως η αναστήλωση του τζαμιού Μπαϊρακλί, του μοναδικού τζαμιού στο Βελιγράδι και η αναστήλωση των οθωμανικών λουτρών και πως ο Ερντογάν θα λάβει εξάλλου μέρος στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Σερβίας-Τουρκίας.

 

«Το Επιχειρηματικό Φόρουμ είναι ένα από τα σημαντικότερα σκέλη της επίσκεψης. Αναμένουμε πολλούς επιχειρηματίες από την Τουρκία. Η Σερβία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε φαβορί των επενδυτών μας. Στη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφεί και μία συμφωνία για μια επένδυση που θα κάνει μια τουρκική εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας στο Κράλιεβο. Αυτή η εταιρεία θα προσφέρει απασχόληση σε 2.500 άτομα», συμπλήρωσε.

 



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ