Η Ουάσιγκτον επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους στην κρίση βίζας

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να σχολιάσει τις χτεσινές δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν και του υπουργού Δικαιοσύνης

Η Ουάσιγκτον επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους στην κρίση βίζας

Η εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ απάντησε στις ερωτήσεις αναφορικά με την κρίση βίζας ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ.

 

Η Νάουερτ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις χτεσινές δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την κρίση ταξιδιωτικών θεωρήσεων, είπε πως δεν άκουσε την ομιλία του προέδρου Ερντογάν αλλά ότι άκουσε κάποια σχόλια σχετικά με αυτήν και συνέχισε:

 

« Ελπίζουμε να επικρατήσει η ηρεμία και να υπάρξει διάλογος με την τουρκική κυβέρνηση. Συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογο του χτες και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Υπήρξαν και νωρίτερα συνομιλίες και συναντήσεις μεταξύ ημών και της τουρκικής κυβέρνησης για διάφορα θέματα».

 

 

«Δεν είδαμε τις δηλώσεις του κυρίου Γκιούλ» είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότανο απεσταλμένος του πρακτορείου Αναντολού στην Αμερική, αφού υπενθύμισε τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ ότι ο εργαζόμενος του αμερικανικού προξενείου που συνελήφθη δεν αιτήθηκε συνάντηση με τον δικηγόρο του και ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα του μόλις διατυπώθηκε και ότι θα συναντηθεί με τον δικηγόρο του σήμερα, ρώτησε « είχατε δηλώσει νωρίτερα πως δεν του επιτράπηκε συνάντηση με τον δικηγόρο του, τώρα μαθαίνουμε ότι δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα, ποιο είναι το σχόλιο σας; »  


Λέξεις-κλειδιά: κρίση βίζας , Χέδερ Νάουερτ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ