Ερντογάν : «Υπάρχουν πράκτορες στα αμερικανικά προξενεία»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επέρριψε στον Αμερικανό πρέσβη στην Άνκαρα την ευθύνη της κρίσης με τις θεωρήσεις

Ερντογάν : «Υπάρχουν πράκτορες στα αμερικανικά προξενεία»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι υπάρχουν πράκτορες σε ορισμένα αμερικανικά προξενεία στην Τουρκία.

 

«Μέσα στα προξενεία υπάρχουν πράκτορες μέλη της Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης – FETÖ. Αυτοί δεν είναι διπλωμάτες αλλά πράκτορες. Παρόμοιοι πράκτορες υπάρχουν και στην Αμερική, οι πράκτορες εκείνοι έχουν στενές σχέσεις και με το Κογκρέσο. Όλα αυτά είναι ολοφάνερα. Άλλωστε ο επικεφαλής πράκτορας της FETÖ βρίσκεται στην Πενσυλβάνια» είπε ο πρόεδρος Ερντογάν κατά την επιστροφή του στη χώρα από τη Σερβία όπου πήγε για επίσημη επίσκεψη.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος αφού ανέφερε ότι υπεύθυνος της κρίσης βίζας με τις ΗΠΑ είναι ο πρέσβης της χώρας αυτής στην Άνκαρα Τζον Μπας, υπογράμμισε πως υπάρχουν πράκτορες σε ορισμένα προξενεία.

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας λέγοντας ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, πρότεινε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύσταση επιτροπής για την επίλυση της κρίσης, σημείωσε πως αναμένουν την αποστολή σχετικού κειμένου για αυτό.

 

Απαντώντας τέλος σε μια ερώτηση αναφορικά με την αγορά πυραύλων S-400 από τη Ρωσία είπε :

 

« Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αναφορικά με τους πυραύλους S-400. Στη πρώτη παρτίδα δεν θα υπάρξει κοινή παραγωγή. Αλλά από τη δεύτερη παρτίδα θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για την κοινή παραγωγή. Οι συνομιλίες που έχουμε με τον πρόεδρο Δημοκρατίας της Ρωσίας κύριο Πούτιν δεν αφορούν μόνο τα συστήματα S-400 αλλά και τα συστήματα S-500.

 

 

 

 

 

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ