Ερντογάν: Η Τουρκία δεν είναι από τις χώρες που τις παίζετε σαν παιχνίδι

Ο ΠτΔ εκφώνησε λόγο κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν είναι από τις χώρες που τις παίζετε σαν παιχνίδι

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέστησε την προσοχή στο ότι παρόλο που έχει ηττηθεί η τρομοκρατική οργάνωση Νταές στη Συρία, οι ΗΠΑ ακόμη συνεχίζουν την μεταφορά όπλων στην περιοχή.

 

Στην ομιλία που έκανε κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση Τουρκίας, υπογράμμισε ότι κάθε φορά μοιράστηκαν τις ανησυχίες της Τουρκίας σε σχέση με το λάθος της πολιτικής που ακολουθεί η Αμερική στην περιοχή:

 

«Λέγατε πως καθαρίσατε την Νταές, γιατί ακόμη πηγαίνουν φορτηγά με όπλα στη Συρία; Εναντίον ποιας χώρας κάνετε αυτόν τον εξοπλισμό, γιατί το κάνετε; Άλλο είναι το θέμα. Ξέρουμε τι είναι και θα ενεργήσουμε ανάλογα. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει από την Τουρκία να μείνει άπραγη απέναντι σε αυτά τα σενάρια».

 

Η Τουρκία ήταν η χώρα που έδειξε στον κόσμο, παρόλα τα βρώμικα κόλπα στο πεδίο, πόσο κούφια δομή είναι ουσιαστικά η Νταές η οποία για χρόνια ολόκληρα παρουσιαζόταν ως αήττητο τέρας, είπε ο Ερντογάν.

 

Υπογραμμίζοντας ότι η Νταές έχει πλέον διωχθεί εντελώς από την Συρία και το Ιράκ, ανέφερε τα παρακάτω:

 

«Σε αυτές τις χώρες δεν υπήρξε καμία πρόοδος από την άποψη της εδαφικής ακεραιότητας, της ειρήνης και της ηρεμίας. Το καθεστώς Άσαντ παραμένει στην θέση του. Ειπώθηκαν πολλά αλλά δεν υπάρχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Γιατί τότε χύθηκε τόσο αίμα σε αυτή την γεωγραφική επικράτεια; Δεν έχει να κάνει με την τρομοκρατία, την δημοκρατία ή την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των καταπιεσμένων».

 

Η περιοχή υφίσταται νέο σχεδιασμό με το πρόσχημα των τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε αυτό, τόνισε.

 

Ο ΠτΔ επεσήμανε ότι όταν η Τουρκία βλέπει τις προσπάθειες των δυτικών χωρών να ιδρύσουν κράτος τρομοκρατίας στην περιοχή και εναντιώνεται, ορισμένοι κύκλοι ενοχλούνται.

 

«Δοκίμασαν τα πάντα αλλά δεν κατάφεραν να επιβληθούν απέναντι στην Τουρκία. Τώρα το τραβάνε μέχρι την δυσφήμιση της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, μέχρι να την στριμώξουν στη γωνιά, να την στιγματίσουν και να την σπρώξουν προς όποια κατεύθυνση αυτοί θέλουν. Οι επιθέσεις είναι τέτοιες που όχι των ανόητων, αλλά μόνο των ποταπών δουλειά θα μπορούσαν να είναι. Είναι ολοφάνεροι οι πολιτικοί στόχοι πίσω από τις ύπουλες απειλές εναντίον της χώρας μας. Νομίζουν πως όλα θα προχωρήσουν όπως είναι στο χαρτί. Η Τουρκία έδειξε επανειλημμένα πως δεν θα γίνει έτσι».

 

Μέλη της Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης που παρείσφρησαν στην δικαιοσύνη, έστησαν στην Τουρκία μια από τις μεγαλύτερες παγίδες της ιστορίας στις 17-25 Δεκεμβρίου, είπε ο Ερντογάν τονίζοντας ότι όταν απέτυχε αυτή η παγίδα, έστησαν την ίδια στις ΗΠΑ (υπόθεση Ιρανού επιχειρηματία Ριζά Σαρράφ) και πως η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 επίσης, διευθύνθηκε από το ίδιο κέντρο.

 

Ο ΠτΔ υπογράμμισε πως οι επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας μόνο των ποταπών δουλειά θα μπορούσαν να είναι και όχι των ανόητων, προσθέτοντας το παρακάτω:

 

«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά το νόημα αυτών των μηνυμάτων και προς ποια κατεύθυνση επιχειρείται να εξελιχθούν τα πράγματα. Η Τουρκία δεν είναι από τις χώρες τις οποίες παίζετε σαν παιχνίδι».

 

Η Τουρκία έχει ματαιώσει τα παιχνίδια που παίζονται πάνω της είπε ο ΠτΔ και πρόσθεσε το εξής:

 

«Τώρα καταβάλλουμε έντονες προσπάθειες για να μετατρέψουμε την Τουρκία σε μία από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου επιτυγχάνοντας τους στόχους της για το 2023».

 

Αναφερόμενος στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει αύριο στη Ρωσία, ο ΠτΔ Ερντογάν είπε το εξής:

 

«Θα πάμε στο Σότσι και θα κάνουμε την τριμερή συνάντηση κορυφής Τουρκίας-Ρωσίας-Ιράν. Στην αυριανή συνάντηση θα έχουμε πολύ σημαντικές συνομιλίες όσον αφορά το μέλλον της περιοχής μας».

 

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ