Μήνυμα του ΥΠΕΞ για την 6η επέτειο θανάτου του Ντενκτάς

Ο αείμνηστος Ντενκτάς αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αξιοπρεπή αγώνα για την επιβίωση των Τούρκων της Κύπρου, αναφέρει το ΥΠΕΞ

Μήνυμα του ΥΠΕΞ για την 6η επέτειο θανάτου του Ντενκτάς

 

Μήνυμα για την 6η επέτειο θανάτου του ιδρυτικού Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Ραούφ Ραΐφ Ντενκτάς εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Το υπουργείο αναφέρει τα εξής στο μήνυμα του:

«Τιμούμε με σεβασμό τη μνήμη του αείμνηστου ιδρυτικού Προέδρου της ΤΔΒΚ Ραούφ Ραΐφ Ντενκτάς με αφορμή την συμπλήρωση έξι ετών από το θάνατο του.

Ο αείμνηστος Ντενκτάς ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αξιοπρεπή αγώνα για την επιβίωση των Τούρκων της Κύπρου, υπερασπίστηκε με ευφυία και αυτοθυσία τον αγώνα του Τουρκοκυπριακού λαού για δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία, σε συναίνεση και ψυχική σύμπνοια με την Μητέρα Πατρίδα Τουρκία. Ο Ραούφ Ντενκτάς ο οποίος επέδειξε μεγάλη ηγεσία στην υπέρβαση κάθε δυσκολίας που προέκυψε σε αυτή τη διαδικασία, θα διατηρεί για πάντα την ξεχωριστή θέση του στις καρδιές μας και στην Ιστορία.

Υποκλινόμαστε ξανά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στην ιερή μνήμη του αείμνηστου Ραούφ Ντενκτάς με την πεποίθηση ότι ο αποφασιστικός και δίκαιος αγώνας που εξακολουθεί να δίνει ο Τουρκοκυπριακός λαός βαδίζοντας στα χνάρια του θα συμβάλει στην μετατροπή του Νησιού σε περιοχή ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας.»ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ