Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ μετέβη στην Λευκορωσία

Ξεκίνησε η   διήμερη (14-15 Φεβρουαρίου) επίσημη επίσκεψης του Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στην  Λευκορωσία

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ μετέβη στην Λευκορωσία

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του  θα έχει μία κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντρέι Κομπγιακοφ και αμέσως μετά  θα ακολουθήσουν  οι συνομιλίες των δύο αντιπροσωπιών  και  στη συνέχεια θα  γίνει δεκτός από τον  πρόεδρο της Δημοκρατίας  της Λευκορωσίας Αλεξαντιρ Λουκασένκο.

Ο πρωθυπουργός  στο περιθώριο των επίσημων επαφών του θα πραγματοποίηση  μία συνάντηση  με τον πρόεδρο  του  Συμβουλίου της Δημοκρατίας  Μιχαήλ Μιγιασνικοβίτς και με τον πρόεδρο  της Βουλής των Αντιπροσώπων  Βλαντιμίρ Αντρειτσενκο.

Οι διμερείς σχέσεις, τα περιφερειακά  και τα  διεθνή προβλήματα  θα απασχολήσουν   τις  συνομιλίες   των δύο κυβερνητικών  αντιπροσωπειών  της Τουρκίας και της Λευκορωσίας.

Στο τέλος της διήμερης επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Λευκορωσία θα υπογράφουν μία σειρά συμφωνιών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ  επίσης θα λάβει μέρος  και στο Επιχειρηματικό Φόρουμ  Τουρκίας-Λευκορωσίας   και  θα επισκεφθεί  το Τέμενος Μινσκ που έχει κατασκευασθεί  με την συμβολή της Τουρκίας  και επίσης αναμένεται να παρακολουθήσει  το  φιλικό αγώνα  χόκεί επί πάγου  που θα διεξαχθεί ανάμεσα στις δυο εθνικές ομάδες.

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ