Τζανίκλι: Θα πάμε μέχρι το τέλος στην Επιχείρηση ΚΕ

Ο ΥΠΑΜ σε συνάντηση υπουργών Άμυνας στη Ρώμη για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΝΤΑΕΣ

Τζανίκλι: Θα πάμε μέχρι το τέλος στην Επιχείρηση ΚΕ

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νουρετίν Τζανίκλι δήλωσε ότι ο σκοπός της Επιχείρησης Κλαδί Ελιάς που διεξάγει η Τουρκία κατά των τρομοκρατών στην περιοχή Αφρίν της Συρίας, είναι η εξασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων.

 

Οι υπουργοί Άμυνας 15 χωρών συμπεριλαμβανομένων της Τουρκίας, των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, είχαν μια συνάντηση στη Ρώμη με θέμα την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΝΤΑΕΣ.

 

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ υπενθύμισε στους ομολόγους του των χωρών του διεθνούς συνασπισμού ότι μόνο η Τουρκία ειλικρινώς καταπολεμά την ΝΤΑΕΣ.

 

Ο Τζανίκλι τους ενημέρωσε σε σχέση με την Επιχείρηση Κλαδί Ελιάς που διεξάγουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις από τις 20 Ιανουαρίου στο Αφρίν της Συρίας για να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες που είναι μέλη των PKK/KCK/PYD-YPG και ΝΤΑΕΣ και για να σώσουν τον φίλο και αδελφικό λαό της περιοχής από τις καταπιέσεις και την τυραννία και εξήγησε τους λόγους της επιχείρησης.

 

Υπογραμμίζοντας ότι η PKK/KCK/PYD-YPG συνιστά απειλή για την Τουρκία, δήλωσε το εξής:

 

«Η Τουρκία είναι αναγκασμένη να πολεμήσει την PKK/KCK/PYD-YPG για την ασφάλεια των συνόρων της. Είναι αποφασισμένη όσον αφορά την Επιχείρηση Κλαδί Ελιάς. Θα πάει μέχρι το τέλος».

 

Οι δε υπουργοί Άμυνας των χωρών που στηρίζουν τον συνασπισμό και κυρίως ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τζέιμς Μάτις, έδωσαν δίκιο στην Τουρκία σε ότι αφορά την προστασία των συνόρων της.

 

Ο Νουρετίν Τζανίκλι στη συνάντηση αυτή υπενθύμισε εξάλλου την προσφορά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ εδώ και 66 χρόνια υπογραμμίζοντας ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν στηρίζουν την Τουρκία ενάντια στοιχείων που απειλούν την εδαφική της ακεραιότητα.

 

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Τζανίκλι θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Πενταγώνου Μάτις.

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ