Τουρκία-Ρωσία-Ιράν έχουν τη δυνατότητα να επιλύσουν το συριακό πρόβλημα

Συνέντευξη Ρώσου πρέσβη Αλεξέι Γερχόφ στο TRT World

Τουρκία-Ρωσία-Ιράν έχουν τη δυνατότητα να επιλύσουν το συριακό πρόβλημα

 

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Άνκαρα Αλεξέι Γερχόφ, δήλωσε ότι η τριάδα Τουρκία-Ρωσία-Ιράν είναι ικανή να επιλύσει το συριακό πρόβλημα.

 

Σε δηλώσεις του στο TRT World, ο Γιερχόφ υπογράμμισε ότι υφίσταται σοβαρή συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας και πως οι δύο χώρες συνδέονται με 300 χρόνια ιστορικών γειτονικών σχέσεων.

 

Ο Ρώσος πρέσβης ανέφερε ότι η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν έχουν τη δύναμη να τερματίσουν τον πόλεμο στη Συρία που μαίνεται εδώ και χρόνια.

 

Είπε επίσης ότι τα έργα σε σχέση με το θέμα της Συρίας, θα τεθούν επί τάπητος και στις συνομιλίες της Γενεύης.

 

Υπογράμμισε ότι το προηγούμενο έτος η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν ξεκίνησαν μια διαδικασία στην Αστάνα, προσθέτοντας τα παρακάτω:

 

«Από την διαδικασία αυτή προέκυψε η αναγγελία τεσσάρων περιοχών μη διαμάχης στη Συρία και μπήκαμε στον δρόμο να φέρουμε ειρήνη στη Συρία. Καταφέραμε να φέρουμε κοντά τα μέρη στην πόλη Σότσι της Ρωσίας. Τα έγγραφα που επικυρώθηκαν στο συνέδριο, είναι αυτά που θα παραδοθούν στον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για την Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα προκειμένου να χρησιμεύσουν για τις συνομιλίες της Γενεύης οι οποίες διεξάγονται με στόχο τον τερματισμό του αιματηρού πολέμου που συνεχίζεται εδώ και χρόνια και στα πλαίσια των διεθνών προσπαθειών που καταβάλλονται για την συνταγματική και την εκλογική διαδικασία».

 

«Η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν, οι τρεις αυτές χώρες ξεκίνησαν τις συνομιλίες της Αστάνα και αποκόμισαν κάποια αποτελέσματα. Δεν νομίζω ότι όταν επιχειρούμε κάτι χωρίς την δύση, αυτό ισοδυναμεί με αποτυχία. Η δύση θα χαιρετιζόταν, αλλά και εμείς οι τρεις έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε κάποια πράγματα».

 

Αυτά δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στο TRT World.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ