Ερντογάν: Το Άφριν θα πέσει σύντομα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως εύχεται να έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι το βράδυ

Ερντογάν: Το Άφριν θα πέσει σύντομα

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν ευχήθηκε η περιοχή Άφριν της Συρίας να έχει καθαρίσει από τους τρομοκράτες μέχρι το βράδυ.

Στην ομιλία που εκφώνησε στην 46η Σύσκεψη των Μουχτάριδων στο Προεδρικό Συγκρότημα, ο Ερντογάν έκανε νύξη στην Επιχείρηση Κλαδί Ελιάς που ξεκίνησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στις 20 Ιανουαρίου στην περιοχή Άφριν.

Αφού σημείωσε πως στην επιχείρηση μέχρι σήμερα εξουδετερώθηκαν 3 χιλιάδες 444 τρομοκράτες ο Πρόεδρος είπε:

«Πλησιάσαμε λίγο ακόμη στο Άφριν. Εύχομαι το Άφριν να έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι το βράδυ. Φυσικά η δουλειά μας δεν είναι εύκολη. Δεν σκοτώνουμε τους αμάχους όπως η Δύση. Στην Αλγερία και μόνο εξόντωσαν 5 εκατομμύρια ανθρώπους. Σκοτώσανε δεκάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες στην Ρουάντα, τη Λιβύη και το Ιράκ. Πρώτα να δώσουν τον λογαριασμό αυτών. Αν η Τουρκία είχε βάλει στο στόχαστρο τους αμάχους, το Άφριν αυτή τη στιγμή θα είχε τελειώσει προ πολλού».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως το 65% των όπλων που χρησιμοποιούν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Άφριν είναι εγχώρια και πως η αναλογία αυτή θα αυξηθεί ακόμα περισσότερα.

Ανέφερε πως οι τρομοκράτες οι οποίοι έλεγαν πως θα προβάλλουν αντίσταση στο κέντρο της πόλης του Άφριν, τράπηκαν σε φυγή μόλις οι ΤΕΔ εισήλθαν στην περιοχή τονίζοντας πως οι τρομοκράτες ενώ έφευγαν εμπόδισαν και τους αμάχους που ήθελαν να βγουν από την πόλη προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν σαν ζωντανή ασπίδα.

Υπογράμμισε πως οι τρομοκράτες στο Άφριν δεν κινούνται μόνοι τους και πρόσθεσε:

«Βλέπετε τι σήραγγες έχουν ανοίξει σε εκείνα τα βουνά; Ποιος τα έκανε αυτά; Εκείνοι οι τρομοκράτες; Δεν είναι μόνοι αυτοί, έχουν και συνεταίρους».

Ο Ερντογάν έδωσε και το σήμα μιας επιχείρησης στο Βόρειο Ιράκ μετά από τη Συρία.

«Θα καθαρίσουμε και το Μανμπίτζ, και τα ανατολικά του Ευφράτη, και το Βόρειο Ιράκ μέχρι τα σύνορα μας από τους τρομοκράτες με τον ίδιο τρόπο. Σύντομα θα γκρεμίσουμε και το Βόρειο Ιράκ στο κεφάλι των τρομοκρατών. Η προτεραιότητα μας είναι η δικιά μας ασφάλεια».

 

 


Λέξεις-κλειδιά: Ερντογάν

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ