Δηλώσεις Στόλτενμπεργκ από την Άνκαρα

Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Τουρκία που είναι συμμαχική χώρα στο ΝΑΤΟ είναι ενοχλημένη από τις επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης ΝΤΑΕΣ

Δηλώσεις Στόλτενμπεργκ από την Άνκαρα

Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι είναι φυσιολογικό να κινηθεί η Τουρκία λαμβάνοντας υπόψη τις νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια της.

Ο Στόλτενμπεργκ ο οποίος επισκέφτηκε την Άνκαρα όπου έφτασε και στην Τουρκική Ραδιοτηλεόραση TRT όπου αξιολόγησε την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/PYD-YPG και ΝΤΑΕΣ στο Αφρίν της Συρίας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στη Συρία και το Ιράκ υπάρχουν ενεργές ομάδες και η Τουρκία δέχθηκε αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις. Από την άλλη έκανε έκκληση σε περιοχές στη Συρία να έχουν επαφές με την Τουρκία και τα βόρεια της Συρίας είναι προβληματική και περίπλοκη περιοχή.

Ο Στόλτενμπεργκ σχετικά με τα βόρεια της Συρίας έκανε αναφορά στο διάλογο ανάμεσα στην Άνκαρα με την Ουάσινγκτον και είπε ότι η Τουρκία που είναι συμμαχική χώρα στο ΝΑΤΟ είναι ενοχλημένη από τις επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης ΝΤΑΕΣ.

Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η Τουρκία φιλοξενεί εκατομμύρια πρόσφυγες η οποία δημιούργησε την αύξηση των ανησυχιών για την ασφάλεια.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ