Ομιλία Ερντογάν στη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Μουσουλμανικών Μειονοτήτων

«Σαν Μουσουλμάνοι δεν λύνουμε μόνοι μας, τις μεταξύ μας αντιπαραθέσεις» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ομιλία Ερντογάν στη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Μουσουλμανικών Μειονοτήτων

 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δήλωσε πως όποιο όπλο και να χρησιμοποιηθεί, εφόσον σκοτώνει συνιστά έγκλημα.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν εκφώνησε ομιλία στη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Μουσουλμανικών Μειονοτήτων που διοργανώθηκε στην Ιστάνμπουλ.

Ο Ερντογάν στην ομιλία του έκανε νύξη στα προβλήματα που σημειώνονται στη Συρία είπε:

«Σαν Μουσουλμάνοι δεν λύνουμε μόνοι μας, τις μεταξύ μας αντιπαραθέσεις. Τις λύνουν αυτοί που είναι εκτός του ισλαμικού κόσμου. Όταν μένει σε αυτούς, αρχίζουν να βρέχουν βόμβες βαρελίου. Αυτό άλλοτε ονομάζεται χημικό όπλο άλλοτε συμβατικό όπλο».

Αναφερόμενος στα χημικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις περιοχές της Ανατολικής Γκούτα και Ντούμα της Συρίας ο Πρόεδρος είπε:

«Στο παρελθόν υπογράφηκαν συμβάσεις ότι διεθνείς θεσμοί πρέπει να επιδείξουν στάση κατά των χημικών όπλων. Εφόσον σκοτώνει, συνιστά έγκλημα, όποιο όπλο και να είναι. Αν έχουν σκοτωθεί χίλιοι άνθρωποι με τα χημικά όπλα, σκοτώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες με τα συμβατικά όπλα. Δεν συζητάνε καθόλου αυτό».

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις των αγέλων δολοφόνων δεν βλάπτουν μόνο εμάς αλλά δίνουν την ευκαιρία που περιμένουν με ανυπομονησία οι κύκλοι που αντιτίθενται στο Ισλάμ» ανέφερε και πρόσθεσε,

«Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά των Μουσουλμάνων στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία. Οι Μουσουλμάνες γυναίκες παρενοχλούνται μόνο και μόνο επειδή φοράνε μαντίλα. Το σημαντικότερο παράδειγμα είναι η Γαλλία».

Αφού τόνισε πως δεν υπάρχει διάκριση στο Ισλάμ είπε:

«Υπάρχουν αδελφοί μας οι οποίοι σφαγιάζονται και διώχνονται από τις οικίες τους, τις πατρίδες τους επειδή μόνο και μόνο είναι Μουσουλμάνοι» δίνοντας παράδειγμα τους Μουσουλμάνους Αρακάν.

Ανέφερε πως σαν Μουσουλμάνοι έχουν ευθύνες λέγοντας:

«Σαν Μουσουλμάνοι το καθήκον που μας αναλογεί είναι σαφές. Εμείς δεν μπορούμε να υποκύψουμε μπροστά από τις επιθέσεις, δεν μπορούμε να κλειστούμε στο καβούκι μας».


Λέξεις-κλειδιά: Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ