Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Στόλτενμπεργκ

Στο επίκεντρο οι περιφερειακές εξελίξεις και οι σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Στόλτενμπεργκ

 

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε δεκτός ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Άνκαρα.

 

Ερντογάν και Στόλτενμπεργκ συζήτησαν κυρίως για τις περιφερειακές εξελίξεις και τις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ και τόνισαν τη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας και της αποφασιστικής καταπολέμησής της.

 

Ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι ένας σύμμαχος που χρήζει στρατηγικής σημασίας για το ΝΑΤΟ και ενημέρωσε τον ΠτΔ Ερντογάν για την σύνοδο κορυφής που προγραμματίζεται να γίνει τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες.

 

Οι δυο άντρες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την επιχείρηση που εκτέλεσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία επειδή η διοίκηση της Δαμασκού χρησιμοποίησε χημικά όπλα στη Ντούμα στις 7 Απριλίου και αναφέρθηκαν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

 

Σ’ αυτό το πλαίσιο τονίστηκε η σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ εναντίον κάθε μορφής τρομοκρατίας και της αποφασιστικής καταπολέμησής της.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ