Οι Τούρκοι και οι Μουσουλμάνοι των ΗΠΑ περιμένουν με ανυπομονησία τον Ερντογάν

Ο ΠτΔ αύριο θα συναντηθεί με Τούρκους που ζουν στην Αμερική και Αμερικανούς Μουσουλμάνους σε εκδήλωση που θα διοργανώσει η TASC

Οι Τούρκοι και οι Μουσουλμάνοι των ΗΠΑ περιμένουν με ανυπομονησία τον Ερντογάν

 

Οι Τούρκοι και οι Μουσουλμάνοι που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής περιμένουν με ανυπομονησία τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αύριο θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την 73η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί πρώτα με Τούρκους που ζουν στην Αμερική και Αμερικανούς Μουσουλμάνους σε εκδήλωση που θα διοργανώσει η Τουρκο-Αμερικανική Συντονιστική Επιτροπή (TASC).

Ανώτατα στελέχη της TASC και μέλη της Μουσουλμανικής Αμερικανικής Κοινωνίας (MAS) στο Μπρούκλιν συνεδρίασαν για να εξετάσουν τις τελευταίες προετοιμασίες της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή (23/9).

Ο πρόεδρος της MAS στη Νέα Υόρκη Χουσεΐν Αχμέτ είπε ότι περιμένουν με ανυπομονησία τον ΠτΔ.

«Είναι μεγάλη η σημασία του Ερντογάν για μας. Υποστηρίζει όλους τους Μουσουλμάνους στον κόσμο. Αντιτίθεται στην αδικία που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένης της Συρίας, του Ιράκ, της Αιγύπτου και της Υεμένης. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον δούμε ξανά», είπε ο Αχμέτ.

Ο συμπρόεδρος της TASC Χαλίλ Μουτλού είπε ότι είναι μεγάλη η αγάπη και το ενδιαφέρον των Μουσουλμάνων για την Τουρκία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η μουσουλμανική κοινωνία των ΗΠΑ είναι πολύ δυναμική, προέρχεται από πολλές και διάφορες χώρες, από στρώματα διαφορετικών χρωμάτων και εθνικοτήτων. Αλλά όλοι συγκλίνουν σε ένα κοινό παρονομαστή όταν πρόκειται για την Τουρκία και τον ηγέτη της. Και αυτό μας ευχαριστεί. Μας υπενθυμίζει τις ευθύνες μας και μας ωθεί να εργαστούμε πιο πολύ», δήλωσε ο Μουτλού.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ