Στη Νέα Υόρκη σήμερα ο ΠτΔ Ερντογάν

Για την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Στη Νέα Υόρκη σήμερα ο ΠτΔ Ερντογάν

 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 

Το ταξίδι του Ερντογάν θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

 

Εν όψει της Γενικής Συνέλευσης, την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου θα παραστεί στην υψηλού επιπέδου εκδήλωση για την Παγκόσμια Συμφωνία για τους Πρόσφυγες. Εδώ θα μιλήσει για όσα έχει κάνει η Τουρκία για τους Σύρους πρόσφυγες και θα απευθύνει το μήνυμα «Στηρίξτε την Τουρκία».

 

Ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

 

Θα εξηγήσει τόσο στον ΓΓ, όσο και στους υπόλοιπους ηγέτες με τους οποίους θα συναντηθεί, την συμφωνία για το Ιντλίμπ που υπογράφηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στο Σότσι της Ρωσίας.

 

Με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν θα συναντηθεί άλλωστε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Η Τουρκία είναι ενοχλημένη με την στήριξη όπλων που παρέχουν οι ΗΠΑ στον συριακό βραχίονα της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, την PYD/YPG.

 

Ο ΠτΔ θα εκφράσει την αντίδρασή του κατά τις συναντήσεις που θα έχει με ξένους ηγέτες.

 

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με αμερικανικούς επενδυτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους και θα τους καλέσει να «κάνουν επένδυση στην Τουρκία». Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στο Βερολίνο.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ