Η Τουρκία αποχωρεί από την Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη στην Ιταλία

Ο Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάϊ ανακοίνωσε την αποχώρηση της Τουρκίας

Η Τουρκία αποχωρεί από την Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη στην Ιταλία

 

 

 

Η Τουρκία αποφάσισε να αποχωρίσει από την διεθνή διάσκεψη με αντικείμενο τη Λιβύη που διοργανώνεται στην Ιταλία.

Ο Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάϊ ο οποίος βρίσκεται στην Ιταλία δήλωσε χαρακτηριστικά, «η Τουρκία εγκαταλείπει την διάσκεψη με μια βαθιά απογοήτευση».

Στην ανακοίνωση του σχετικά με το θέμα ο Οκτάϊ είπε:

«Η διεθνής κοινότητα δυστυχώς σήμερα το πρωί δεν μπόρεσε να γίνει σύσσωμη. Ορισμένοι με ένα τετελεσμένο τον τελευταίο λεπτό, εκμεταλλευόμενοι την ιταλική φιλοξενία επενέβησαν μονομερώς στη διαδικασία. Όσο συνεχίζουν ορισμένες χώρες τις προσπάθειες να πλήξουν την διαδικασία υπέρ των δικών τους συμφερόντων δεν μπορεί να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη Λιβύη. Η Λιβύη έχει ανάγκη από λιγότερη εξωτερική επέμβαση όχι από περισσότερη».

Επισήμανε πως αντίθετα με τις υπόλοιπες χώρες, η Τουρκία είναι ανοιχτή στον διάλογο με την Λιβύη και όλους τους περιφερειακούς πρωταγωνιστές λέγοντας:

«Αυτοί που ευθύνονται για την υφιστάμενη δύσκολη κατάσταση στη Λιβύη, δεν είναι δυνατό να κάνουν οποιαδήποτε θετική συμβολή στην βελτίωση της χώρας».

Αφού τόνισε πως οι διασκέψεις αυτού του είδους στις οποίες δεν παίρνει μέρος η Τουρκία δεν είναι δυνατό να συμβάλλουν στην διαδικασία ο Αντιπρόεδρος είπε:

«Η άτυπη συνεδρίαση που διοργανώθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ ορισμένων πλευρών και το γεγονός ότι αυτοί προβλήθηκαν ως οι βασικοί παίκτες στην περιοχή της Μεσογείου, είναι μια πολύ παραπλανητική και επιβλαβής προσέγγιση στην οποία εμείς είμαστε τελείως αντίθετοι. Η Τουρκία εγκαταλείπει αυτή την διάσκεψη με μεγάλη απογοήτευση».

 

 

 

 

 


Λέξεις-κλειδιά: Φουάτ Οκτάι

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ