Στη Λευκορωσία μεταβαίνει ο Γιλντιρίμ

Ο Πρόεδρος της ΜΕΤ ενόψει της αναχώρησης του σχολίασε τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών

Στη Λευκορωσία μεταβαίνει ο Γιλντιρίμ

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως οι εργασίες θα συνεχιστούν έντονα προκειμένου να επιτευχθεί ο εμπορικός στόχος του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίου στις σχέσεις Τουρκίας-Λευκορωσίας.

Ο Πρόεδρος της ΜΕΤ προέβη σε δηλώσεις στην συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε στο Αεροδρόμιο Εσένμπογα ενόψει της αναχώρησης του για τη Λευκορωσία όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη συνοδευόμενος από την κοινοβουλευτική αποστολή.

Ο Γιλντιρίμ ανέφερε πως θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Λευκορωσίας Σεργκέι Ρούμας, τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Δημοκρατίας του Κοινοβουλίου της Λευκορωσίας Μιχαήλ Μιασνίκοβιτς, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Βλανιτμίρ Αντρέιτσένκα καθώς και Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Αφού σημείωσε πως στο περιθώριο των επαφών του θα επισκεφτεί επίσης το Τέμενος Μινσκ που κατασκευάστηκε από την Τουρκία και ένα νηπιαγωγείο που αναγέρθηκε με την στήριξη της Τουρκίας ανέφερε:

«Σαν η χώρα η οποία αναγνώρισε πρώτη την ανεξαρτησία της Λευκορωσίας, ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τις φιλικές σχέσεις της Τουρκίας με την συγκεκριμένη χώρα. Η συνεργασία μας στο πεδίο αυτό συνεχίζεται με θετικό τρόπο. Ειδικά η ραγδαία αύξηση των υψηλόβαθμων επαφών συμβάλλουν στην ανάπτυξη των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών. Τίθεται θέμα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στη χώρα μας το πρώτο τρίμηνο του 2019. Στη συγκεκριμένη επίσκεψη πρόκειται να υπογραφούν μια σειρά συμφωνιών από την εκπαίδευση μέχρι την οικονομία. Οι επισκέψεις που πραγματοποιούμε κατά κάποιο τρόπο αποτελούν την προετοιμασία της συγκεκριμένης επίσκεψης που θα πραγματοποιήθηκε το 2019».

 

 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ