Τουρκικός τύπος 17.04.2018

Μια ματιά στις σημερινές εφημερίδες

Τουρκικός τύπος 17.04.2018

Sabah: “Να χρεωθείτε με χρυσό αντί του δολαρίου”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει υπό κηδεμονία του, τις χώρες και ζήτησε να χρεωθούν οι άνθρωποι με χρυσό αντί του δολαρίου. Ο κ. Ερντογάν εκφώνησε ομιλία στην Ιστάνμπουλ στο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας όπου ανέφερε ότι οι χώρες πρέπει να χρεωθούν με χρυσό και όχι με δολάριο. Ως παράδειγμα έδωσε τη συνεδρίαση G20 όπου πρέπει οι χώρες να χρεωθούν με χρυσό και όχι με δολάριο. Τέλος ανέφερε ότι οι χώρες και οι πολίτες πρέπει να απαλλαγούν από τη πίεση λόγω χρέωσης με δολάριο.

 Star: “Ρώσος βουλευτής: Πρέπει να πάρουμε ως παράδειγμα τον Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του κάτω πτέρυγα του Ρωσικού Κοινοβουλίου, Ντούμα, Αλεξάντερ Σέριν είπε ότι για την προστασία των εθνικών συμφερόντων πρέπει να πάρουν ως παράδειγμα τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ίδιος ανέφερε ότι εάν δεν δίνουν αγώνα όπως τον κ. Ερντογάν δεν μπορούν να απαλλαγούν από την επίδραση των ΗΠΑ. Επίσης για την προστασία των εθνικών συμφερόντων πρέπει να συμπεριφέρονται όπως τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Yeni Şafak: “ Ο Τσαβούσογλου αποκάλυψε το ψέμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν”

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αντέδρασε σκληρά στον Γάλλο πρόεδρο ο οποίος είχε αναφέρει ότι με την επίθεση κατά του συριακού καθεστώτος χώρισαν την Τουρκία από τη Ρωσία. Ο Γενικός γραμματέας του Γενς Στόλτενμπεργκ στην Άνκαρα όπου έφτασε παρέθεσε κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ. Τσαβούσογλου και είπε ότι ο Μακρόν ανέφερε ότι επιθυμούσε να συμμετάσχει στη Σύνοδο κορυφής στην Άνκαρα όπου πήραν μέρος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί. Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι ο Μακρόν λέει ψέματα και ζήτησε από τον ίδιο να συμπεριφέρεται όπως πρέπει σύμφωνα με εκείνα που προβλέπουν τα καθήκοντα του.

Vatan: "Παρουσιάστηκε το μοντέλο εθνικού πολεμικού αεροσκάφους TF-X ”

Η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία Α.Ε. (TUSAŞ/TAI) συνεχίζει τις εργασίες ανάπτυξης του πολεμικού αεροπλάνου 5ης γενιάς με διπλό κινητήρα, TF-X. Το μοντέλο του αεροσκάφους πήρε μέρος στην αμυντική έκθεση στη Μαλαισία. Ο σκοπός του σχεδίου είναι τα αεροπλάνα νέας γενιάς να πάρουν τη θέση των αεροπλάνων F-16. Η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών όπως τις ΗΠΑ, Ρωσία και τη Κίνα πουέχει την υποδομή και τεχνολογία που μπορεί να κατασκευάσει αεροπλάνα 5ης γενιάς.

Haber Türk: “ ΥποστήριξηαπότιςΤουρκικέςΑερογραμμέςστοΈτος Τροίας”

Το αεροπλάνο τύπουAirbus 321 στολίστηκε με τον Δούρειο Ίππο για το Έτος Τροίας. Στο αεροπλάνο έγραψαν στα αγγλικά‘The Year Of Troy’. Η πρώτη πτήση με το στολισμένο αεροπλάνο πραγματοποιήθηκε από την Ιστάνμπουλ στη Γενεύη της Ελβετίας.


Λέξεις-κλειδιά: τουρκικές εφημερίδες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ